Zonneboiler Wamel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Wamel? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame product komt tot stand door 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door deze website lees je waardevolle details die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Wamel.

zonneboiler systeem installeren in 6659

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3400.
 • De subsidies lopen op tot €1450.
 • Een standaard woning in West Maas en Waal gebruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €115 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteWest Maas en Waal
Postcode6659
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Wamel vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Wamel! Dankzij onze tool ontdek je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente West Maas en Waal. Of probeer Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met competente installateurs in je omgeving. Verderop ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Check ook op recensies en certificaten en keurmerken. Bekijk eens Sterkin, Solar Keymark, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Deze milieuvriendelijke installatie houdt in: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Bijzonder aantrekkelijk voor grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Wamel. Zo’n systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook plaatsen ze ook een voorraadvat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffervat voor warm tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De meest recente kosten zonneboiler Wamel zitten gemiddeld tussen €2625 en €3450, inclusief plaatsing. Deze installatie heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De prijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een mooie subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder vind jij voor een paar gevallen de aanschafprijzen en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €125 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenRealistische prijsBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.650€40
100 liter2€2.750 – €3.075€85
200 liter2€3.225 – €3.825€115
300 liter3€4.450 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-wamel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de info aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om te weten hoeveel gas & stroomer verbruikt wordt. Met behulp van deze data kan de expert een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op de versturen-knop. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Wamel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle producten die worden genoemd komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €875 tot wel €1700. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Wamel

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-15T/TWL-S-150L-B), vermogen 1123 [KW], €764 subsidie.
 • TechniQ-Energy (300 liter voor verwarming en tapwater met 1×30 heatpipes – C), vermogen 1882 [KW], €1280 subsidie.
 • Ritter Paradigma (2x AQUA PLASMA 15/40 + EXPRESSO 500), vermogen 2944 [KW], €2002 subsidie.

Afgezien van de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente West Maas en Waal soms een extra tegemoetkoming. Check www.westmaasenwaal.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Wamel aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (in het geval van een een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Wamel!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte wordt geleverd door bijv. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!