Zonneboiler Overbetuwe

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Overbetuwe? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van onze vergelijker tref jij accurate adviezen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Overbetuwe.

zonneboiler systeem installeren in 6671

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een gemiddelde woning in Overbetuwe verbruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6671
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Overbetuwe vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Overbetuwe! D.m.v. deze pagina vind je probleemloos een goede installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Overbetuwe. Of surf naar de website kvinl.nl voor een overzicht met goede installateurs uit jouw provincie. Bijgaand check jij enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en een warme woning. Dit duurzame product houdt in: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment heb je de (ingebouwde) CV-brander. Zeker een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Overbetuwe. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop hebben we nog het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Overbetuwe komen gemiddeld uit tussen €2700 en €4100, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Verderop ontdek jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hierna lees je voor verscheide omstandigheden de geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat is +/- €125 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.575€70
100 liter2€2.950 – €3.100€90
200 liter2€3.125 – €3.825€135
300 liter3€4.600 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-overbetuwe

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is handig om boven water te krijgen hoeveel elektra en gas er verbruikt wordt. Middels deze data kan de vakman een goed advies geven.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Er volgt snel een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Overbetuwe (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie werd jaren geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle apparaten die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €500 tot wel €1575. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Overbetuwe

 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 200-7,5m2), vermogen 3055 [KW], €2227 subsidie.
 • H-Energiesystemen (Zonneboiler ZB3-480), vermogen 3241 [KW], €2204 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH ECLIPSE 2 – 350 – 2 ECLIPSE), vermogen 1348 [KW], €917 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Overbetuwe mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.overbetuwe.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Overbetuwe aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Overbetuwe!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente