Zonneboiler Heteren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Heteren? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product komt tot stand door twee zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels onze tool lees jij praktische toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Heteren.

zonneboiler systeem installeren in 6666

 • Een zonneboiler is een ideale manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1250.
 • Een standaard woning in Overbetuwe gebruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 14%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €125 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6666
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Heteren vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Heteren! Via de zonneboiler-vergelijker ontdek je simpel en snel een vakbekwame installateur uit de omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Overbetuwe. Of ga naar de website Qbis.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs uit de gemeente. Verderop lees jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op reviews en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. Als de zon niet schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem zorgt voor het warme water en de verwarming van de woning. Dit product bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie is de CV-brander nodig. In de basis eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een grote vraag naar warm water. Wegens scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Heteren. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder heb je een plekje nodig voor het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Heteren variëren tussen €2550 en €3950, met installatie inclusief. Het systeem heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. In het volgende kopje vind je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor velerlei scenario’sde investering en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €115 per jaar (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.525€55
100 liter2€2.750 – €3.025€100
200 liter2€3.150 – €3.975€120
300 liter3€4.400 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-heteren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor is het helder naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze statistieken kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Van belang zijn de grootte en staat van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Heteren (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is 2 jaar geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle producten op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €950 tot €1550. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Heteren

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-30T/TWL-S-300L-B), vermogen 1935 [KW], €1316 subsidie.
 • TechniQ-Energy (500 liter voor verwarming en tapwater met 2×30 heatpipes – C), vermogen 3391 [KW], €2306 subsidie.
 • Viessmann (3m2 SP2A – Vitocal 242-S), vermogen 1329 [KW], €904 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Overbetuwe soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.overbetuwe.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Heteren aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Heteren!

 • Warmtepomp: genereert energie uit bijv. de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met bijv. productiebedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!