Zonneboiler Lent

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Lent? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Dankzij de zonneboiler-vergelijker vind jij handige raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Lent.

zonneboiler systeem installeren in 6663

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4200.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1700.
 • Een alledaags gezin in Nijmegen gebruikt 1160 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €150 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteNijmegen
Postcode6663
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31160 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een zonneboiler installateur in Lent vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Lent! Geholpen door deze pagina ontdek je eenvoudig een geschikte installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Nijmegen. Of check echteinstallateur.nl voor een database met betrouwbare installateurs in de regio. Verderop tref jij een aantal tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Solar Keymark, KviNL, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem kan gebruikt worden voor het warme water en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment is de CV-brander nodig. Bijzonder aantrekkelijk voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij interessante aanschafprijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Lent. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop hebben we nog het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Lent komen gemiddeld uit tussen €2825 en €3700, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt vastgesteld door het type zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor warm water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Hierna vind je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor een paar scenario’sde aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit komt neer op €80 per jaar (energieprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Vat inhoudCollectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.500€50
100 liter2€2.750 – €3.075€95
200 liter2€3.150 – €3.825€120
300 liter3€4.525 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-lent

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie de info verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel gas & elektra er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze data kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningomschrijving

  Verstel details over uw huis. Denk aan woonoppervlak en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Er volgt z.s.m. een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Lent (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is recent uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle types die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies variëren van €500 tot €1475. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Lent

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-20T/TWL-S-200L-B), vermogen 1441 [KW], €980 subsidie.
 • TechniQ-Energy (400 liter voor verwarming en tapwater met 2×24 heatpipes – C), vermogen 3095 [KW], €2105 subsidie.
 • Viessmann (5m2 SV2F- Vitocal 242-S), vermogen 1717 [KW], €1168 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Nijmegen mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.nijmegen.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Lent aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Lent!

 • De warmtepomp: genereert energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!