Zonneboiler Driel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Driel? Via een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem wordt opgebouwd door 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl ontdek je praktische raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Driel.

zonneboiler systeem installeren in 6665

 • Een zonneboiler is een slimme manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3100.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1750.
 • Een alledaags huishouden in Overbetuwe stookt 1510 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €70 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6665
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Driel vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Driel! D.m.v. onze website ontdek je simpel en snel een vakbekwame installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het speciale Energieloket van de gemeente Overbetuwe. Of klik door naar echteinstallateur.nl voor informatie over geschikte installateurs uit jullie streek. In onderstaande box tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en certificaten en keurmerken. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van de leidingen gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In het najaar haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie voorziet in jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit systeem bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan springt de CV-brander bij. Met name aantrekkelijk voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Door lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Driel. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk moet je rekening houden met een voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De verwachte kosten zonneboiler Driel variëren tussen €2475 en €3450, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van een warm-water buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina tref je een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk je voor een aantal situatiesde kostprijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €120 op jaarbasis (gasprijs september 2022). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.600€50
100 liter2€2.900 – €3.125€95
200 liter2€3.275 – €3.950€140
300 liter3€4.575 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-driel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de info aangeleverd mag worden. Je ontvangt een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel stroom & gas er verbruikt wordt. Met deze gegevens kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Specificeer type woning. Denk aan leefruimte (m2) en leeftijd woning / mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Er volgt binnen een paar dagen een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Driel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle installaties die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €400 tot wel €1450. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Driel

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-30T/TWL-S-200L-B), vermogen 1904 [KW], €1295 subsidie.
 • TechniQ-Energy (500 liter voor verwarming en tapwater met 2×24 heatpipes – C), vermogen 3113 [KW], €2117 subsidie.
 • Viessmann (5m2 SV2F – Vitocal 343-G), vermogen 1717 [KW], €1168 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Overbetuwe een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.overbetuwe.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Driel aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Driel!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!