Zonneboiler Homoet

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Homoet? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. De installatie wordt opgebouwd door 2 toepassingen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker ontdek je veelzijdige informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Homoet.

zonneboiler systeem installeren in 6676

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1150.
 • Een doorsnee huishouden in Overbetuwe verbruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €50 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6676
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Homoet vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Homoet! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl ontdek je gemakkelijk een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Informeer ook eens bij het Energieloket in de gemeente Overbetuwe. Of probeer Qbis.nl voor een schema met vakbekwame installateurs uit de buurt. Hieronder tref jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. Solar Keymark, Sterkin, KviNL, Zonnekeur, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het modulaire systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Dit systeem heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Homoet. Een zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. In september 2022 zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Homoet variëren tussen €2525 en €3900, met montage. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op onze website vind je uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor meerdere omstandigheden de investering en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €110 per jaar (energieprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.700€40
100 liter2€2.925 – €3.075€75
200 liter2€3.225 – €3.800€145
300 liter3€4.500 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-homoet

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de informatie verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Het betreft woonoppervlak en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Homoet (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle producten die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €725 tot wel €1175. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Homoet

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-90T/TWL-S-1000L-C), vermogen 3815 [KW], €2594 subsidie.
 • HONE (HONE plus 120L 1-SP501), vermogen 646 [KW], €439 subsidie.
 • Wolf (BSP 800 met 5xF3-1), vermogen 329 [KW], €2237 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Overbetuwe mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.overbetuwe.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Homoet aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Homoet!

 • Warmtepomp: wint warmte middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!