Zonneboiler Andelst

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Andelst? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product wordt gevormd door 2 onderdelen: de zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Door middel van onze tool lees je handige info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Andelst.

zonneboiler systeem installeren in 6673

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1250.
 • Een gemiddeld huishouden in Overbetuwe verbruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 20%. Dat komt overeen met aantrekkelijke kostenbesparing tot €65 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteOverbetuwe
Postcode6673
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Andelst vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Andelst! Door gebruik te maken van deze pagina vind je simpel en snel een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Overbetuwe. Of ga naar kvinl.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven in je omgeving. Onderstaand achterhaal jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de winter wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. De installatie bestaat uit een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Bovenal relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Andelst. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In oktober 2022 zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Andelst vinden we terug ergens tussen de €2600 en €3950, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, de plaatsingskosten en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor velerlei gevallen de kosten en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €170 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.650€70
100 liter2€2.800 – €3.000€95
200 liter2€3.250 – €3.875€145
300 liter3€4.575 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-andelst

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee is het helder naar wie de benodigde info toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Op basis van deze informatie kan de specialist een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. U ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Andelst (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Dit werd twee jaar geleden verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via de overheid (RVO) staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle merken op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €625 tot wel €1100. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Andelst

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-60T/TWL-S-500L-C), vermogen 3450 [KW], €2346 subsidie.
 • Remko (Stuttgart Solar 300L), vermogen 1868 [KW], €1270 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 45 + HYG1K.400), vermogen 1847 [KW], €1256 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOlevert de gemeente Overbetuwe een groene lening of kleine subsidie. Check www.overbetuwe.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Andelst aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Andelst!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!