Zonneboiler Dodewaard

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Dodewaard? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door 2 toepassingen: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl check jij waardevolle informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Dodewaard.

zonneboiler systeem installeren in 6669

 • Een zonneboiler is perfect om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1650.
 • Een alledaags gezin in Neder-Betuwe stookt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €120 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode6669
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Dodewaard vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Dodewaard! Dankzij onze vergelijker check je simpel en snel een goede installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Neder-Betuwe. Of check de website kvinl.nl voor lijstjes met competente installateurs in je omgeving. Verderop bekijk je verschillende tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter is de werking niet optimaal. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het systeem draagt zorg voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Met name interessant voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Dodewaard. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Dodewaard fluctueren tussen de €2425 en €3550, met installatie inclusief. De installatie heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Het tarief kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op onze website ontdek je hierover meer info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor een paar gevallen de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €70 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.625€40
100 liter2€2.750 – €3.100€90
200 liter2€3.275 – €3.875€130
300 liter3€4.500 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-dodewaard

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze statistieken kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Type woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. Jij ontvangt snel een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Dodewaard (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle producten die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €850 tot wel €1025. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Dodewaard

 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-40T/TWL-S-400L-C), vermogen 2147 [KW], €1460 subsidie.
 • Weishaupt/Monarch (3 x F2 collector met WAS 280L), vermogen 3005 [KW], €2043 subsidie.
 • Weishaupt/Monarch (4 x F2 collector met WAS400L), vermogen 3282 [KW], €2232 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Neder-Betuwe een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.nederbetuwe.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Dodewaard aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Dodewaard!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!