Zonneboiler Neder-Betuwe

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Neder-Betuwe? Dankzij het zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door twee aspecten: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door middel van de zonneboiler-vergelijker bekijk jij actuele info over een zonneboiler kopen in Neder-Betuwe.

zonneboiler systeem installeren in 4043

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1600.
 • Een gemiddelde woning in Neder-Betuwe verbruikt 1670 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 10%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4043
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Neder-Betuwe vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Neder-Betuwe! Door gebruik te maken van onze tool bekijk je moeiteloos een competente installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Neder-Betuwe. Of bezoek Qbis.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand ontdek je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en eventuele keurmerken. Onder andere VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze installatie regelt jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product bestaat uit een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Met name toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die veel warm water gebruiken. Door lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Neder-Betuwe. Deze setup is nog energiezuiniger als je het combineert met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Uiteraard is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel kan men ook kiezen voor een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Neder-Betuwe zitten gemiddeld tussen €2700 en €4150, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet voorraadvat, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder ontdek jij voor een variatie aan situatiesde kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €85 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.625€50
100 liter2€2.875 – €3.000€95
200 liter2€3.250 – €3.850€145
300 liter3€4.600 – €5.150€190
zonneboiler-kopen-neder-betuwe

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie de betreffende informatie verzonden moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra je op dit moment verbruikt. Door het energieverbruik kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft woonoppervlakte in m2 en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Jij krijgt binnen een week een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Neder-Betuwe (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die beschreven staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €425 tot €1725. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Neder-Betuwe

 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 200-4,8m2), vermogen 1636 [KW], €1112 subsidie.
 • Termicol (T2IA2/300S), vermogen 1368 [KW], €930 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS RAY – 300 – 2 XRAY10), vermogen 1260 [KW], €857 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Neder-Betuwe mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.nederbetuwe.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Neder-Betuwe aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Neder-Betuwe!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte middels bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met bijv. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente