Zonneboiler Wijk bij Duurstede

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Wijk bij Duurstede? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Dankzij deze website check je samengestelde info aangaande een zonneboiler kopen in Wijk bij Duurstede.

zonneboiler systeem installeren in 3961

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €2500.
 • De subsidies lopen op tot €850.
 • Een alledaags gezin in Wijk bij Duurstede gebruikt 1360 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 10%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €60 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode3961
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Een zonneboiler installateur in Wijk bij Duurstede vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Wijk bij Duurstede! Middels de zonneboiler-vergelijker ontdek je simpel en snel een goede installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Wijk bij Duurstede. Of ga naar Qbis.nl voor lijstjes met geschikte installateurs in de buurt. Onderstaand check jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na recensies en certificering. Bekijk eens VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze duurzame installatie kan benut worden voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit product behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Bijzonder interessant voor grotere huishoudens die verwarmen middels vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van lagere prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Wijk bij Duurstede. Een zonneboiler is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard hebben we nog het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Wijk bij Duurstede komen gemiddeld uit tussen €2800 en €3900, met installatie inclusief. Deze installatie kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op deze pagina bekijk jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek jij voor een paar mogelijkheden de kostprijzen en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €150 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.625€60
100 liter2€2.750 – €3.175€100
200 liter2€3.175 – €3.875€145
300 liter3€4.575 – €5.300€165
zonneboiler-kopen-wijk-bij-duurstede

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier weten we naar wie de informatie aangeleverd mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is essentieel om onderzoek te doen naar hoeveel stroom & gas er in het huishouden gebruikt wordt. Op basis van het verbruik kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft aantal kamers en de mate van isolatie. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij ontvangt zeer binnenkort een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Wijk bij Duurstede (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle merken die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €950 tot €1700. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Wijk bij Duurstede

 • 123-Kaminofen (1CPC18+TS-S 200L), vermogen 1671 [KW], €1136 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 200 PAWT), vermogen 1357 [KW], €923 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 500L 2Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1769 [KW], €1203 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau hanteert de gemeente Wijk bij Duurstede mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.wijkbijduurstede.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Wijk bij Duurstede aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Wijk bij Duurstede!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente