Zonneboiler Renswoude

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Renswoude? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je duurzaam warm water. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gekenmerkt door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van onze website check je waardevolle raadgeving m.b.t. een zonneboiler kopen in Renswoude.

zonneboiler systeem installeren in 3927

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €950.
 • Een gemiddeld huishouden in Renswoude stookt 1490 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit betekent een interessante besparing van +/- €160 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteRenswoude
Postcode3927
Netnummer0318 (+31318)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh3870 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Renswoude vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Renswoude! Door middel van deze website check je zonder problemen een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Renswoude. Of benader de website Qbis.nl voor een schema met goede installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand vind jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. Wanneer de zon amper schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. De installatie bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Bijzonder een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Door scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Renswoude. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er oplossingen het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Renswoude schommelen tussen de €2700 en €3600, waarbij installatie is inbegrepen. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Verderop vind je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk jij voor een variatie aan voorbeelden de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. We gaan vaak uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €180 per jaar (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.500€65
100 liter2€2.925 – €3.100€95
200 liter2€3.250 – €3.975€130
300 liter3€4.525 – €5.000€160
zonneboiler-kopen-renswoude

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de specificaties verzonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel gas & stroomer verbruikt wordt. Door het verbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt snel een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Renswoude (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie werd twee jaar geleden uitgebreid. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle artikelen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €875 tot wel €1850. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Renswoude

 • 2-improve energy (400CS2ww2xpro24), vermogen 3476 [KW], €2364 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 150 BSH), vermogen 1011 [KW], €687 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 2Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1682 [KW], €1144 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidiegeeft de gemeente Renswoude soms een extra tegemoetkoming. Doorzoek www.renswoude.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Renswoude aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Renswoude!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!