Zonneboiler Nijkerk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Nijkerk? D.m.v. een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product komt tot stand door twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. D.m.v. onze website lees je praktische aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Nijkerk.

zonneboiler systeem installeren in 3861

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €700.
 • Een alledaags huishouden in Nijkerk stookt 1460 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €125 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3861
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Nijkerk vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom teleurstellingen, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Nijkerk! Via de zonneboiler-vergelijker vind je verrassend eenvoudig een competente installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket gemeente Nijkerk. Of bezoek kvinl.nl voor een database met ervaren installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf vind je belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook referenties en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem kan gebruikt worden voor je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Dit systeem heeft de volgende onderdelen: een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats relevant voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van lage winkelprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Nijkerk. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Nijkerk liggen tussen de €2875 en €4300, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief is gebaseerd op het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website tref jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor een variatie aan gevallen de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €135 op jaarbasis (gasprijzen mei 2024). Gas wordt duurder, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€50
100 liter2€2.850 – €3.075€75
200 liter2€3.100 – €3.975€145
300 liter3€4.600 – €5.400€165
zonneboiler-kopen-nijkerk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het helder naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om te weten hoeveel gas & stroomhet huis per jaar nodig heeft. Met behulp van het energieverbruik kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Wat voor soort huis heeft u. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Nijkerk (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle installaties die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen al gauw op van €500 tot wel €1000. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Nijkerk

 • ATAG (CBHotTop (CV-zonneboiler) 200-7,5m2), vermogen 2849 [KW], €1937 subsidie.
 • Termicol (T2IA3/500S), vermogen 2301 [KW], €1565 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS RAY S – 300 – 1 XRAY15), vermogen 872 [KW], €593 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau faciliteert de gemeente Nijkerk mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.nijkerk.eu/ voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Nijkerk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet jou van een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Nijkerk!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijv. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente