Zonneboiler Amersfoort

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Amersfoort? Middels een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door twee toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij deze pagina bekijk je toepasbare gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Amersfoort.

zonneboiler systeem installeren in 3802

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3800.
 • De subsidies lopen op tot €1000.
 • Een gemiddelde woning in Amersfoort verbruikt 1130 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Oftewel, een flinke geldbesparing van wel €85 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3802
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in Amersfoort vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een vakbekwame zonneboiler installateur in Amersfoort! Door middel van onze vergelijker bekijk je moeiteloos een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Amersfoort. Of probeer kvinl.nl voor een database met erkende installateurs in de regio. In onderstaande box achterhaal je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook reviews en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door middel van het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het product zorgt voor het warme water en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Voornamelijk relevant voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Amersfoort. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In juni 2024 kan men ook kiezen voor het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Amersfoort fluctueren tussen de €2400 en €4200, met montage. Dit product gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, het volume van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. Hierna vind je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor een paar mogelijkheden de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe meer je netto gaat besparen. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is plus minus €110 per jaar (energieprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudCollectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.150 – €2.625€40
100 liter2€2.950 – €3.175€95
200 liter2€3.300 – €3.825€130
300 liter3€4.525 – €5.050€200
zonneboiler-kopen-amersfoort

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan weten we naar wie de specificaties verzonden mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om duidelijk te hebben hoeveel gas & stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Door deze gegevens kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld de grootte en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Er volgt snel een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Amersfoort (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle types die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €450 tot wel €1150. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Amersfoort

 • Citrin Solar (Zonneboiler TWS300+2xCS500), vermogen 1679 [KW], €1142 subsidie.
 • Ecodome (3×15 – 200.2), vermogen 3139 [KW], €2135 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 3xVacuumbuis 7,02m²), vermogen 2058 [KW], €1399 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Amersfoort soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.amersfoort.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Amersfoort aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet jou van een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Amersfoort!

 • De warmtepomp: onttrekt energie via bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente