Zonneboiler Bunschoten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Bunschoten? Door middel van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt gevormd door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van deze website tref jij handige gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Bunschoten.

zonneboiler systeem installeren in 3751

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4100.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1100.
 • Een alledaags huishouden in Bunschoten stookt 1460 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €65 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3751
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Bunschoten vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Bunschoten! Geholpen door onze tool tref je eenvoudig een professionele installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Bunschoten. Of klik door naar de website Qbis.nl voor informatie over vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand ontdek jij belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Wees scherp op verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. VCA, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In het najaar is de werking niet optimaal. Dan is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Deze duurzame installatie heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Vooral relevant voor grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij aantrekkelijke prijzen, RVO subsidie, een betaalbare energienota en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Bunschoten. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Hedendaags zijn er structuren met een voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Bunschoten fluctueren tussen de €2475 en €3850, met monteren & installeren. Het systeem kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een interessante subsidie. Op deze pagina vind je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor enkele scenario’sde investering en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Omgerekend €105 per jaar (gasprijzen april 2024). In principe wordt gas nog duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.650€60
100 liter2€2.900 – €3.100€105
200 liter2€3.125 – €3.900€135
300 liter3€4.400 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-bunschoten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Hierdoor is het helder naar wie de productinfo aangeleverd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels deze informatie kan de deskundige inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Het betreft woonoppervlak en de isolatiewaarden. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte via een zonneboiler monteur in Bunschoten (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verder verruimd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met een compleet overzicht. Alle merken op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €850 tot €1625. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bunschoten

 • 2-improve energy (200AXHE1wwpro24), vermogen 1952 [KW], €1327 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 96-1000), vermogen 3556 [KW], €2418 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 4xVacuumbuis 9,36m²), vermogen 2597 [KW], €1766 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Bunschoten een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bezoek www.bunschoten.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Bunschoten aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Bunschoten!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. industriële ondernemingen. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente