Zonneboiler Eemdijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Eemdijk? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie wordt opgebouwd door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Middels de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij waardevolle aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Eemdijk.

zonneboiler systeem installeren in 3754

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3400.
 • Subsidies lopen op tot wel €1350.
 • Een gemiddelde woning in Bunschoten stookt 1460 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €150 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3754
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Eemdijk vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Eemdijk! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl vind je zonder problemen een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Bunschoten. Of benader Qbis.nl voor een overzicht met professionele installateurs uit jouw provincie. Verderop vind jij belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met referenties en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. De installatie zorgt voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Wegens beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Eemdijk. Deze setup wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast hebben we nog een warm-water buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Eemdijk liggen tussen de €2725 en €3200, met monteren & installeren. De installatie heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek je meer details.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor een variatie aan gevallen de investering en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €95 per jaar (energieprijzen juli 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.350 – €2.675€60
100 liter2€2.850 – €3.200€100
200 liter2€3.275 – €3.950€140
300 liter3€4.475 – €5.000€165
zonneboiler-kopen-eemdijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is makkelijk om na te gaan hoeveel elektriciteit en gas er op het adres wordt gebruikt. Met het verbruik kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Het betreft de grootte en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Eemdijk (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd jaren geleden nog aantrekkelijker geworden. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle types die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €600 tot wel €1875. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Eemdijk

 • Remeha (Hybrid Plus 390 3C + Calenta CW5), vermogen 2795 [KW], €1901 subsidie.
 • LinkedSun (KISS Solar 4xHP25 + 500L), vermogen 3291 [KW], €2238 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 300L 3-30 HPC), vermogen 3824 [KW], €2600 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie hanteert de gemeente Bunschoten soms een extra tegemoetkoming. Zie www.bunschoten.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Eemdijk aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Eemdijk!

 • Een warmtepomp: wint warmte middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met bijv. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!