Zonneboiler Bunschoten-Spakenburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Bunschoten-Spakenburg? Dankzij het zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via zonneboilerrevolutie.nl tref jij veelzijdige gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Bunschoten-Spakenburg.

zonneboiler systeem installeren in 3751

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1500.
 • Een doorsnee huishouden in Bunschoten gebruikt 1460 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Oftewel, een forse besparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3751
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Een zonneboiler installateur in Bunschoten-Spakenburg vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Bunschoten-Spakenburg! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl check je moeiteloos een competente installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Bunschoten. Of surf naar echteinstallateur.nl voor een overzicht met goede installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand check jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op beoordelingen en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Sterkin, Solar Keymark, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem is er voor 2 zaken: je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats relevant voor grotere huizen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een grote vraag naar warm water. Door o.a. beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Bunschoten-Spakenburg. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Tevens moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Hedendaags zijn er constructies met het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Bunschoten-Spakenburg vinden we terug ergens tussen de €2525 en €4350, met installatie inclusief. Het systeem heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de specificaties van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje check je meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind jij voor enkele mogelijkheden de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is plus minus €60 per jaar (energieprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.700€40
100 liter2€2.875 – €3.175€85
200 liter2€3.150 – €3.950€140
300 liter3€4.600 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-bunschoten-spakenburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Aan de hand van het energieverbruik kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Jij krijgt zeer binnenkort een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Bunschoten-Spakenburg (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling werd twee jaar geleden verbreed. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle merken die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €475 tot wel €1250. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Bunschoten-Spakenburg

 • Remeha (Hybrid Plus 390 2C + Calenta CW5), vermogen 1760 [KW], €1497 subsidie.
 • Rexel (12/2-200), vermogen 1933 [KW], €1314 subsidie.
 • ReHeat B.V (Zonneboiler 2 personen – 150L 1-24HPC), vermogen 1747 [KW], €1188 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Bunschoten een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.bunschoten.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Bunschoten-Spakenburg aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Bunschoten-Spakenburg!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!