Zonneboiler Baarn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Baarn? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een warm-water buffervat. Dankzij deze pagina tref jij waardevolle gegevens die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Baarn.

zonneboiler systeem installeren in 3741

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1100.
 • Een standaard woning in Baarn gebruikt 1640 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 16%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €125 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteBaarn
Postcode3741
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Baarn vergelijken

Een steeds groter deel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Baarn! Met behulp van onze tool vind je zonder problemen een competente installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Baarn. Of benader de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met erkende installateurs uit jullie streek. In de volgende paragraaf ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en certificering. Denk aan Zonnekeur, Sterkin, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Via het leidingstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor warm tapwater en een warme woning. Het systeem behelst een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval is de CV-brander nodig. Bovenal toegepast door grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die veel warm water gebruiken. Vanwege beperkte aanschafkosten, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Baarn. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er constructies met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Baarn schommelen tussen de €2575 en €3100, met montage. Het systeem heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje tref je meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hierna check je voor meerdere voorbeeldsituaties de kostprijzen en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €145 per jaar (gasprijzen april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.675€50
100 liter2€2.800 – €3.025€95
200 liter2€3.100 – €3.950€125
300 liter3€4.500 – €5.050€195
zonneboiler-kopen-baarn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten we naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze info kan het installatiebedrijf een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Huistypering

  Wat voor soort huis heeft u. Wat belangrijk is zijn de inhoud en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur het formulier. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Baarn (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is recent verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle modellen die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €625 tot €1850. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Baarn

 • 2-improve energy (150AXHE1wwpro18), vermogen 1648 [KW], €1121 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler SKS650+4xCS150), vermogen 2769 [KW], €1883 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1234 [KW], €839 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Baarn een speciale lokale tegemoetkoming. Zie www.baarn.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Baarn aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In een dergelijke situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Baarn!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een geselecteerde positie in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente