Zonneboiler Eemnes

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Eemnes? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem komt tot stand door twee delen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door middel van onze vergelijker lees jij toepasbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Eemnes.

zonneboiler systeem installeren in 3755

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een standaard woning in Eemnes gebruikt 1530 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €130 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteEemnes
Postcode3755
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Een zonneboiler installateur in Eemnes vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een erkende zonneboiler installateur in Eemnes! Met behulp van onze tool bekijk je gemakkelijk een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Eemnes. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor informatie over betrouwbare installateurs in je omgeving. In onderstaande box tref je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en certificering. Onder andere Sterkin, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door middel van warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door de leidingen wordt de hitte overgebracht op een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit duurzame product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. In de basis aantrekkelijk voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Eemnes. Deze setup kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. In april 2024 zijn er structuren met het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Eemnes vinden we terug ergens tussen de €2725 en €3500, inclusief installeren. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref jij voor een paar mogelijkheden de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €145 per jaar (gasprijzen april 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.500€45
100 liter2€2.925 – €3.000€100
200 liter2€3.250 – €3.975€135
300 liter3€4.525 – €5.150€170
zonneboiler-kopen-eemnes

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektra en gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze gegevens kan de specialist een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Je kunt denken aan aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt zo spoedig mogelijk een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Eemnes (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is twee jaar geleden verhoogd. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €725 tot wel €1325. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Eemnes

 • 2-improve energy (200CS2ww2xpro18), vermogen 3102 [KW], €2109 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 1-150L), vermogen 1063 [KW], €723 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 120L 1Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1175 [KW], €799 subsidie.

Naast de landelijke subsidie hanteert de gemeente Eemnes wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.eemnes.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Eemnes aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Deze stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Eemnes!

 • Een warmtepomp: haalt energie uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!