Zonneboiler Hoogland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Hoogland? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt gevormd door twee toepassingen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels onze website doorzoek jij handige info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Hoogland.

zonneboiler systeem installeren in 3828

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1850.
 • Een doorsnee gezin in Amersfoort stookt 1130 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 16%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €50 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
Postcode3828
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31130 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Een zonneboiler installateur in Hoogland vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Hoogland! Door middel van deze website ontdek je gemakkelijk een goede installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket gemeente Amersfoort. Of probeer de website Qbis.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven in je omgeving. Bijgaand vind jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Kijk goed na verhalen van andere klanten en certificering. Dit zijn o.a. Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product is toepasbaar voor warm tapwater en een warme woning. Deze duurzame installatie bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie springt de CV-brander bij. Zeker relevant voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Hoogland. Deze installatie kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In mei 2024 zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De actuele kosten zonneboiler Hoogland variëren tussen €2800 en €3950, inclusief plaatsing. Het systeem heeft een geschatte levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, het volume van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt check jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor verscheide scenario’sde kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €155 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.625€50
100 liter2€2.750 – €3.100€75
200 liter2€3.225 – €3.825€140
300 liter3€4.400 – €5.000€190
zonneboiler-kopen-hoogland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om te weten hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Middels het energieverbruik kan de specialist een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Specificeer type woning. Het betreft leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hoogland (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is recent verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €400 tot €1850. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Hoogland

 • Remeha (Solar Plus 390 2C + Calenta CW5), vermogen 1760 [KW], €1347 subsidie.
 • LinkedSun (Kiss solar 1xHP18 + 1xHP30+700L), vermogen 1588 [KW], €1080 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 3xVacuumbuis 7,02m²), vermogen 2082 [KW], €1416 subsidie.

Afgezien van deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Amersfoort mogelijk nog een extra vergoeding. Bekijk www.amersfoort.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Hoogland aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet jou van een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Hoogland!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!