Zonneboiler Achterveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Achterveld? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van onze website doorzoek jij bruikbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Achterveld.

zonneboiler systeem installeren in 3792

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2600.
 • Subsidies lopen op tot wel €900.
 • Een gemiddeld gezin in Barneveld gebruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit mondt uit in een forse besparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3792
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Achterveld vergelijken

Het leeuwendeel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Achterveld! D.m.v. onze website vind je moeiteloos een goede installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Barneveld. Of bezoek kvinl.nl voor een database met goede installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand ontdek je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame systeem is toepasbaar voor jouw sanitaire water en een warme woning. Dit systeem wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis interessant voor grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Achterveld. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er voorbeelden met het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Achterveld fluctueren tussen de €2625 en €3550, met monteren & installeren. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en installatie + onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Hierna lees jij hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna ontdek je voor diverse mogelijkheden de kostprijzen en besparing op jaarniveau. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een gezin van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Je komt uit op €115 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.600€65
100 liter2€2.875 – €3.150€75
200 liter2€3.175 – €3.800€140
300 liter3€4.600 – €5.300€180
zonneboiler-kopen-achterveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor weten wij ook naar wie de benodigde info verzonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze informatie kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld leefruimte (m2) en staat van isolatie. Interessant is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt snel een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Achterveld (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie werd jaren geleden verder verruimd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle installaties die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen tussen de €650 tot €1100. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Achterveld

 • CV Totaal Noord (CPC48 800L CV + Tap), vermogen 3168 [KW], €2154 subsidie.
 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26P x3-EHS(H)(X)(B)16P50(**) DL), vermogen 305 [KW], €2374 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 3xVacuumbuis 7,02m²), vermogen 2058 [KW], €1399 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Barneveld mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.barneveld.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Achterveld aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Achterveld!

 • Warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!