Zonneboiler Voorthuizen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Voorthuizen? Dankzij het zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Middels de zonneboiler-vergelijker lees je toepasbare informatie aangaande een zonneboiler kopen in Voorthuizen.

zonneboiler systeem installeren in 3781

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3900.
 • De subsidies lopen op tot €1200.
 • Een standaard woning in Barneveld verbruikt 1580 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 13%. Concreet: een forse besparing van wel €90 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3781
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Voorthuizen vergelijken

Het leeuwendeel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Voorthuizen! D.m.v. deze pagina tref je verrassend eenvoudig een vakbekwame installateur uit de omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Barneveld. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor informatie over betrouwbare installateurs uit jouw provincie. Hierna bekijk jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Dit zijn o.a. Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Middels het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Als de zon niet schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor het warme water en de verwarming van de woning. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lage winkelprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Voorthuizen. Deze setup werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, ze bedekken dus niet het hele dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Voorthuizen liggen tussen de €2850 en €3250, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een mooie subsidie. In het volgende kopje ontdek jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor enkele scenario’sde aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €155 per jaar (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudCollectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.700€45
100 liter2€2.950 – €3.150€75
200 liter2€3.250 – €3.925€140
300 liter3€4.600 – €5.100€200
zonneboiler-kopen-voorthuizen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee weten we naar wie de informatie verstuurd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met deze gegevens kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huisomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met te benoemen wat voor soort dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt z.s.m. een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Voorthuizen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is recentelijk verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op de website van RVO kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle apparaten die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €925 tot wel €1550. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Voorthuizen

 • Remeha (Tzerra HP 690 4C), vermogen 3082 [KW], €2096 subsidie.
 • Eco2All (ECO-1000HSS-3DTH), vermogen 3167 [KW], €2154 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 1Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 568 [KW], €386 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Barneveld wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.barneveld.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Voorthuizen aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Voorthuizen!

 • Een warmtepomp: wint warmte via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!