Zonneboiler Barneveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Barneveld? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij onze website check jij actuele gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Barneveld.

zonneboiler systeem installeren in 3771

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3300.
 • Subsidies lopen op tot wel €1300.
 • Een standaard woning in Barneveld stookt 1580 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 19%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €125 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3771
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Barneveld vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Barneveld! Aan de hand van onze website tref je verrassend eenvoudig een erkende installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Barneveld. Of ga naar Qbis.nl voor lijstjes met goede installateurs uit de buurt. Hieronder ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Onder andere KviNL, VCA, Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame product kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en aangename temperaturen (CV). Dit product bevat o.a. zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment zorgt de CV-brander voor de rest. Met name toepasbaar op grote gezinnen die verwarmen middels vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van lage winkelprijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Barneveld. Deze installatie werkt ook uitstekend in combinatie met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop is er nog het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Barneveld variëren tussen €2600 en €3900, met installatie. Dit milieuvriendelijke product heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Hierna vind je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor een variatie aan scenario’sde investering en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €155 per jaar (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.650€55
100 liter2€2.800 – €3.175€95
200 liter2€3.150 – €3.875€125
300 liter3€4.425 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-barneveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan weten wij ook naar wie verdere info toegezonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Via het energieverbruik kan de expert een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft aantal kamers en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt binnen een week een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Barneveld (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze is twee jaar geleden verder verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle systemen die staan op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €800 tot wel €1825. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Barneveld

 • HRsolar (HRS200(L)/5,0), vermogen 1953 [KW], €1328 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 200-50), vermogen 3460 [KW], €2353 subsidie.
 • Rivusol (Radiant S500/2-80T), vermogen 3737 [KW], €2541 subsidie.

Buiten de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Barneveld mogelijk nog een extra vergoeding. Bezoek www.barneveld.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Barneveld aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is zonneboiler + zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Barneveld!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente