Zonneboiler Garderen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Garderen? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Met behulp van deze website check jij accurate gegevens die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Garderen.

zonneboiler systeem installeren in 3886

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €750.
 • Een alledaags gezin in Barneveld verbruikt 1580 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3886
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Garderen vergelijken

Meer dan de helft van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Garderen! Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je probleemloos een vakbekwame installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Barneveld. Of probeer de website kvinl.nl waar je een database treft met vakbekwame installatiebedrijven uit jullie streek. Bijgaand check je enkele tips waar je op moet letten.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt warmte uit zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Door middel van het buizenstelsel gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Dan is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit duurzame systeem regelt warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? In een dergelijke situatie springt de CV-brander bij. Vooral toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een hoog warmwaterverbruik. Wegens lagere prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Garderen. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast hebben we nog het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er oplossingen het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De kosten zonneboiler Garderen zitten gemiddeld tussen €2400 en €4000, met installatie. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van om en nabij de 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. In het volgende kopje tref jij meer specificaties.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor verschillende gevallen de investering en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €135 op jaarbasis (gasprijs april 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatCollectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.650€45
100 liter2€2.800 – €3.175€75
200 liter2€3.200 – €3.975€135
300 liter3€4.600 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-garderen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan is het duidelijk naar wie de specificaties toegezonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze info kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningtypering

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn de grootte en de staat van de isolatie. Interessant is ook wat voor soort dak de woning heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke andere systemen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Garderen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is recent verder verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle merken die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €600 tot wel €1075. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Garderen

 • Remeha (TzerraSol 690 5C), vermogen 3269 [KW], €2223 subsidie.
 • Zizon (CPC Heatpipe 20-ZO200L), vermogen 1769 [KW], €1203 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 1Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1682 [KW], €1144 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOfaciliteert de gemeente Barneveld wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.barneveld.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Garderen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Garderen!

 • Warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!