Zonneboiler Nijkerkerveen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Nijkerkerveen? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product kent twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. onze tool lees jij praktische adviezen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Nijkerkerveen.

zonneboiler systeem installeren in 3871

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2600.
 • Subsidies lopen op tot wel €800.
 • Een alledaags gezin in Nijkerk stookt 1460 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €85 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Postcode3871
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Nijkerkerveen vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Nijkerkerveen! Aan de hand van onze vergelijker vind je snel een professionele installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Nijkerk. Of benader Qbis.nl voor een schema met geschikte installateurs in de regio. Bijgaand vind jij diverse aanbevelingen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificering. Je kunt denken aan KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en een warme woning. Deze duurzame installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Met name toepasbaar op grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die veel warm water uit de kraan halen. Wegens lagere prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Nijkerkerveen. Dit systeem kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder is er nog het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In juni 2024 zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Nijkerkerveen zitten gemiddeld tussen €2625 en €3250, waarbij installatie is inbegrepen. Het product hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt check je meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verschillende voorbeelden de geschatte prijs en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €110 per jaar (energieprijzen juni 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.550€60
100 liter2€2.925 – €3.025€80
200 liter2€3.175 – €3.800€145
300 liter3€4.575 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-nijkerkerveen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de productinfo verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Middels deze statistieken kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verzend het formulier. Je krijgt binnen een paar dagen een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Nijkerkerveen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd in 2017 verder verhoogd. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via de overheid (RVO) staat een apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle merken die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €500 tot wel €1700. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Nijkerkerveen

 • Remeha (TzerraSol 390 3C), vermogen 2795 [KW], €1901 subsidie.
 • Zizon (Blue 5-ZO500L), vermogen 3379 [KW], €2298 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 150L 1Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1207 [KW], €821 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Nijkerk wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.nijkerk.eu/ voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Nijkerkerveen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Nijkerkerveen!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit o.a. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!