Zonneboiler Terschuur

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Terschuur? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door 2 aspecten: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van onze vergelijker vind jij omvangrijke info die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Terschuur.

zonneboiler systeem installeren in 3784

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2500.
 • De subsidies lopen op tot €1150.
 • Een doorsnee huishouden in Barneveld verbruikt 1580 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 11%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3784
Netnummer0342 (+31342)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€178,00

Een zonneboiler installateur in Terschuur vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Terschuur! Aan de hand van deze pagina ontdek je verrassend eenvoudig een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Barneveld. Of ga naar de website echteinstallateur.nl waar je een database treft met ervaren installatiebedrijven uit de buurt. Hierna ontdek je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook recensies en certificering. Zoals bijv. Solar Keymark, Sterkin, VCA, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het modulaire systeem gaat de warme vloeistof naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Het product bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er (in de winter) weinig zon? Op dat moment is de CV-brander nodig. Zeker interessant voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lage winkelprijzen, ISDE subsidie, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Terschuur. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Tevens is er nog het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er structuren met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Terschuur schommelen tussen de €2950 en €4000, met monteren & installeren. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor gemiddeld 20-30 jaar. Het tarief wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Op onze website tref je een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor diverse mogelijkheden de geschatte kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €150 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.525€45
100 liter2€2.750 – €3.025€85
200 liter2€3.100 – €4.000€135
300 liter3€4.575 – €5.000€170
zonneboiler-kopen-terschuur

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo weten we naar wie de info verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas en elektra de woning per jaar verbruikt. Met het energieverbruik kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Bijvoorbeeld woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. Je krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Terschuur (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle modellen die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot wel €1675. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Terschuur

 • CV Totaal Noord (CPC36 500L CV + Tap), vermogen 2755 [KW], €1873 subsidie.
 • Eco2All (ECO-1000HSS-4DTH), vermogen 3489 [KW], €2373 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 1Wtw 2xVacuumbuis 4,68m²), vermogen 1226 [KW], €834 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Barneveld wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.barneveld.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Terschuur aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Terschuur!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!