Zonneboiler Leusden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Leusden? Via een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product bestaat in de basis uit twee toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Dankzij deze website vind je accurate toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Leusden.

zonneboiler systeem installeren in 3831

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3700.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1650.
 • Een gemiddeld huishouden in Leusden stookt 1430 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Dit betekent een forse besparing van wel €100 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteLeusden
Postcode3831
Netnummer033 (+3133)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Een zonneboiler installateur in Leusden vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een competente zonneboiler installateur in Leusden! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl check je zonder problemen een competente installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Leusden. Of benader de website Qbis.nl voor een overzicht met erkende installateurs in de regio. In de volgende paragraaf achterhaal je nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook recensies en certificaten en keurmerken. Denk aan Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Aan de hand van het leidingstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product wordt gebruikt voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product wordt gekenmerkt door geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de basis toegepast door grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een grote vraag naar warm water. Wegens lagere prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Leusden. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Daarnaast plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er installaties met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De geschatte kosten zonneboiler Leusden vinden we terug ergens tussen de €2425 en €4450, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Verderop check je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor verschillende voorbeeldsituaties de kostprijzen en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit is plus minus €60 per 12 maanden (gasprijzen mei 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.575€40
100 liter2€2.800 – €3.100€85
200 liter2€3.275 – €3.900€135
300 liter3€4.400 – €5.300€190
zonneboiler-kopen-leusden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  We vragen om jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten we naar wie de informatie verstuurd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas en stroomde woning per jaar verbruikt. Door deze gegevens kan de vakman een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Beschrijf de woning

  Beschrijf de woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke duurzame energiebronnen er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt snel een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Leusden (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling werd in 2017 extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle systemen op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €575 tot wel €1050. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Leusden

 • 2-improve energy (300CS2ww2xpro18), vermogen 3149 [KW], €2141 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 3-200L), vermogen 2776 [KW], €1888 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 1Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1682 [KW], €1144 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO levert de gemeente Leusden een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.leusden.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Leusden aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Leusden!

 • De warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door o.a. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente