Zonneboiler Putten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Putten? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit twee zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl vind jij bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Putten.

zonneboiler systeem installeren in 3880

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1700.
 • Een doorsnee huishouden in Putten stookt 1620 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 18%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeentePutten
Postcode3880
Netnummer0341 (+31341)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een zonneboiler installateur in Putten vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Putten! Door gebruik te maken van onze tool achterhaal je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket gemeente Putten. Of benader Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met eerlijke installatiebedrijven in de regio. Verderop lees jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook klantervaringen en certificering. Dit zijn o.a. VCA, Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Via de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In de herfst en winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Dan springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product regelt warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gekenmerkt door een pomp, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor huizen die relatief veel warm water gebruiken. Door lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Putten. Deze installatie wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In juli 2024 zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Putten variëren tussen €2775 en €3400, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor heet water (buffervat), de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website vind je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave check jij voor diverse scenario’sde investering en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €170 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.675€40
100 liter2€2.850 – €3.050€75
200 liter2€3.200 – €3.850€125
300 liter3€4.425 – €5.350€160
zonneboiler-kopen-putten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Dan is het helder naar wie de productinfo verzonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om na te gaan hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Via deze statistieken kan het betreffende bedrijf een goed advies geven.

 3. Beschrijf de woning

  Verstel details over uw huis. Denk aan de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er voorhanden zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. U ontvangt binnen een week een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Putten (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling is 2 jaar geleden verbreed. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €525 tot €1350. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Putten

 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 300-7,5m2), vermogen 3125 [KW], €2275 subsidie.
 • 123-Kaminofen (2CPC18+FKS 600L), vermogen 3203 [KW], €2178 subsidie.
 • PLEION (ECO FRESH ECLIPSE 2 – 350 – 3 ECLIPSE), vermogen 2389 [KW], €1625 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie hanteert de gemeente Putten mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.putten.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Putten aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Putten!

 • De warmtepomp: genereert warmte uit bijv. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!