Zonneboiler Cothen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Cothen? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl tref jij handige aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Cothen.

zonneboiler systeem installeren in 3945

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4300.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1050.
 • Een alledaags gezin in Wijk bij Duurstede gebruikt 1360 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 15%. Dit draait uit op een leuke kostenbesparing van wel €100 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode3945
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Een zonneboiler installateur in Cothen vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Cothen! Via onze tool ontdek je zonder problemen een betrouwbare installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Wijk bij Duurstede. Of probeer de website kvinl.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs in de regio. In de volgende paragraaf vind jij diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Kijk goed na beoordelingen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Bekijk eens VCA, Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem kan benut worden voor warm tapwater en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame systeem houdt in: geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Voornamelijk interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Wegens dalende prijzen, hoge subsidies, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Cothen. De (zonneboiler is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook heb je een plekje nodig voor het buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Cothen fluctueren tussen de €2425 en €4100, met monteren & installeren. Het product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. In het volgende kopje vind jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor velerlei gevallen de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €60 per jaar (gasprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.525€70
100 liter2€2.950 – €3.175€90
200 liter2€3.200 – €3.975€110
300 liter3€4.525 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-cothen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de productinfo verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektra en gas er op het adres wordt gebruikt. Via deze data kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke milieuvriendelijke oplossingen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. U krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Cothen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze is in 2017 extra gestimuleerd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met een compleet overzicht. Alle artikelen die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €500 tot €1625. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Cothen

 • Remeha (TzerraSol 390 4C), vermogen 3055 [KW], €2077 subsidie.
 • Zizon (Blue 4-ZO400L), vermogen 3158 [KW], €2147 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 2Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 568 [KW], €386 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Wijk bij Duurstede een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.wijkbijduurstede.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Cothen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Cothen!

 • De warmtepomp: haalt energie via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!