Zonneboiler Doorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Doorn? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product bestaat in de basis uit 2 aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water voorraad buffersysteem. Via onze vergelijker bekijk jij samengestelde details die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Doorn.

zonneboiler systeem installeren in 3941

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2900.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1400.
 • Een alledaags huishouden in Utrechtse Heuvelrug gebruikt 1730 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 13%. Oftewel, een forse besparing van wel €95 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3941
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Doorn vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een vakbekwame zonneboiler installateur in Doorn! Dankzij onze website vind je eenvoudig een betrouwbare installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Of surf naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Bijgaand ontdek jij belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. D.m.v. het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In de winter wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product zorgt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats relevant voor grotere huishoudens die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Door interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Doorn. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffervat t.b.v. verwarmd water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Doorn liggen tussen de €2450 en €3450, waarbij installatie is inbegrepen. Dit systeem gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De investering wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt tref je hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor diverse omstandigheden de investering en mogelijke besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €60 per 12 maanden (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.600€40
100 liter2€2.800 – €3.025€100
200 liter2€3.250 – €3.925€130
300 liter3€4.475 – €5.250€155
zonneboiler-kopen-doorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zodanig weten wij ook naar wie de productinfo verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel stroom en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Benoem ook welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. U krijgt snel een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Doorn (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is twee jaar geleden extra gestimuleerd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Via RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle modellen die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €500 tot wel €1050. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Doorn

 • Remeha (Tzerra HP 390 4C), vermogen 3055 [KW], €2077 subsidie.
 • Zizon (CPC Heatpipe 40-ZO300L), vermogen 3252 [KW], €2211 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1039 [KW], €707 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Utrechtse Heuvelrug een speciale lokale tegemoetkoming. Bekijk www.heuvelrug.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Doorn aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Doorn!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!