Zonneboiler Uddel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Uddel? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Het product komt tot stand door 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van onze tool tref je uitgebreide raadgeving over een zonneboiler kopen in Uddel.

zonneboiler systeem installeren in 3888

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1750.
 • Een doorsnee huishouden in Apeldoorn stookt 1380 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 10%. Dit houdt in een forse besparing van wel €90 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteApeldoorn
Postcode3888
Netnummer0577 (+31577)
Gasverbruik M31380 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Een zonneboiler installateur in Uddel vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Uddel! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker vind je simpel en snel een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Apeldoorn. Of bezoek echteinstallateur.nl voor lijstjes met erkende installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en relevante keurmerken. Onder andere KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het voorraadvat. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een integratie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze duurzame installatie wordt gebruikt voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Bovenal eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Uddel. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk plaatsen ze ook het buffervat t.b.v. verwarmd water. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit ogenblik zijn er structuren met het voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Uddel vinden we terug ergens tussen de €2425 en €3000, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De prijs wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een stukje subsidie. Hierna bekijk jij uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek je voor verschillende scenario’sde geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. We gaan vaak uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €140 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.575€50
100 liter2€2.750 – €3.075€105
200 liter2€3.300 – €3.875€115
300 liter3€4.575 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-uddel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie verdere info verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om duidelijk te hebben hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Met deze statistieken kan de expert een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Wat voor soort huis heeft u. Je kunt denken aan de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Interessant is ook het soort dak (schuin of plat) en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij ontvangt z.s.m. een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Uddel (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit werd twee jaar geleden verder verhoogd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarin alle modellen. Alle modellen die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €700 tot wel €1475. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Uddel

 • Remeha (Hybrid Plus 390 4C + Calenta CW5), vermogen 3055 [KW], €2077 subsidie.
 • Zizon (CPC heatpipe 50-ZO500L), vermogen 3506 [KW], €2384 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 1xVacuumbuis 2,34m²), vermogen 549 [KW], €373 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Apeldoorn een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.apeldoorn.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Uddel aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Uddel!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie via de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte in samenwerking met bijv. industriële ondernemingen. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!