Zonneboiler Langbroek

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Langbroek? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft van het gasverbruik voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door middel van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je accurate gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Langbroek.

zonneboiler systeem installeren in 3947

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1350.
 • Een gemiddeld huishouden in Wijk bij Duurstede verbruikt 1360 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €140 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteWijk bij Duurstede
Postcode3947
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh3280 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Een zonneboiler installateur in Langbroek vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een competente zonneboiler installateur in Langbroek! Via onze website ontdek je simpel en snel een vakbekwame installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket in de gemeente Wijk bij Duurstede. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor actuele overzichten met betrouwbare installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op recensies en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). D.m.v. het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product kan benut worden voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem behelst een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk toegepast door bovengemiddelde woningen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een lagere energierekening en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Langbroek. Deze installatie is goed te combineren met een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Langbroek komen gemiddeld uit tussen €2550 en €3050, met installatie. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Hierna lees jij hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor velerlei voorbeeldsituaties de geschatte prijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €85 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.500€65
100 liter2€2.750 – €3.150€95
200 liter2€3.300 – €3.875€145
300 liter3€4.600 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-langbroek

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de specificaties verzonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze gegevens kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld de omvang en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke andere systemen voorhanden zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. U krijgt snel een complete offerte via een zonneboiler monteur in Langbroek (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle modellen die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €650 tot wel €1550. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Langbroek

 • AJM Zonne-energie (AJM 72-500), vermogen 33 [KW], €2244 subsidie.
 • Zizon (Blue 5-ZO400L), vermogen 3338 [KW], €2270 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 2Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1682 [KW], €1144 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Wijk bij Duurstede een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.wijkbijduurstede.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Langbroek aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Langbroek!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte middels ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!