Zonneboiler Kesteren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Kesteren? Door middel van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt gevormd door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Met behulp van onze vergelijker check jij bruikbare aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Kesteren.

zonneboiler systeem installeren in 4041

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4800.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1850.
 • Een doorsnee huishouden in Neder-Betuwe verbruikt 1670 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 15%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €160 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4041
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Kesteren vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een goede zonneboiler installateur in Kesteren! Aan de hand van deze pagina tref je zonder problemen een geschikte installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Neder-Betuwe. Of probeer echteinstallateur.nl voor een database met erkende installatiebedrijven uit de gemeente. In onderstaande box achterhaal je verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op beoordelingen en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product kan gebruikt worden voor je watervoorziening en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem behelst een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bovenal relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor consumenten die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Kesteren. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor warm water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er voorbeelden met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De huidige kosten zonneboiler Kesteren fluctueren tussen de €2725 en €3150, waarbij installatie is inbegrepen. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van maximaal 30 jaar. De investering wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de capaciteit van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In de tabel hieronder lees je voor enkele situatiesde geschatte kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €120 per jaar (energieprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.575€55
100 liter2€2.950 – €3.100€75
200 liter2€3.225 – €3.875€110
300 liter3€4.450 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-kesteren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Het betreft naam, adres + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de specificaties verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze informatie kan het betreffende bedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf de woning

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. U ontvangt snel een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Kesteren (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met toegewezen modellen. Alle merken die staan op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €700 tot €1325. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Kesteren

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 2-200), vermogen 1427 [KW], €970 subsidie.
 • Orion Solar (1×24+TAPW+300ltr A-klasse), vermogen 1989 [KW], €1353 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 3x VFK 155 V), vermogen 31 [KW], €2108 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling levert de gemeente Neder-Betuwe een groene lening of kleine subsidie. Bezoek www.nederbetuwe.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Kesteren aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Kesteren!

 • De warmtepomp: genereert energie middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door o.a. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!