Zonneboiler Ingen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Ingen? Met behulp van een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bespaart grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem komt tot stand door twee delen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. D.m.v. deze pagina bekijk jij omvangrijke toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Ingen.

zonneboiler systeem installeren in 4031

 • Een zonneboiler is een populaire manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1600.
 • Een alledaags gezin in Buren verbruikt 1750 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €70 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4031
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Ingen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Ingen! Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl vind je simpel en snel een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Buren. Of ga naar de website kvinl.nl voor informatie over erkende installateurs uit de gemeente. Bijgaand tref jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Sterkin, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem zorgt voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Het systeem bevat o.a. een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats toegepast door bovengemiddelde woningen die verwarmen middels vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwater-gebruik. Vanwege beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Ingen. Dit systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook hebben we nog het voorraadvat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er systemen met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De recente kosten zonneboiler Ingen zitten gemiddeld tussen €2825 en €4200, met monteren & installeren. Dit product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een royale subsidie. Op onze website vind jij hoe dit precies zit.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor verschillende voorbeeldsituaties de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €180 per jaar (gasprijzen april 2024). De prijs voor gas neemt toe, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€65
100 liter2€2.775 – €3.100€95
200 liter2€3.300 – €3.850€145
300 liter3€4.550 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-ingen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de productinfo verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel elektriciteit & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze data kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan woonoppervlak en leeftijd woning / mate van isolatie. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur het formulier. Er volgt z.s.m. een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Ingen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is 2 jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die worden genoemd doen mee met de regeling. De subsidies liggen tussen de €900 tot wel €1200. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ingen

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 1-150), vermogen 879 [KW], €598 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 10m²-HSP1 1000A+), vermogen 3598 [KW], €2447 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 2x VFK 155 H), vermogen 1914 [KW], €1302 subsidie.

Naast de landelijke subsidie verstrekt de gemeente Buren mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.buren.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Ingen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Ingen!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!