Zonneboiler Maurik

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Maurik? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product wordt opgebouwd door 2 onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. D.m.v. deze pagina vind je praktische info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Maurik.

zonneboiler systeem installeren in 4021

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3200.
 • Er geldt een subsidie tot wel €800.
 • Een alledaags huishouden in Buren verbruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 13%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €155 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4021
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Maurik vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Maurik! Geholpen door onze website bekijk je zonder problemen een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Buren. Of klik door naar Qbis.nl voor een overzicht met professionele installateurs uit jouw provincie. Onderstaand check je verschillende tips.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om reviews en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door warme lucht (zon) kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Aan de hand van de leidingen pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt is de werking niet optimaal. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit duurzame product voorziet in het warme water en de verwarming van de woning. Deze installatie behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Vooral eenvoudig toe te passen voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Maurik. Deze setup kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als eerste moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder heb je ruimte nodig voor het buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Maurik variëren tussen €2775 en €4500, inclusief plaatsing. Deze installatie kan worden gebruik voor maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de omvang vaneen warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Op deze pagina bekijk jij hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder ontdek jij voor enkele mogelijkheden de aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €60 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.500€45
100 liter2€2.850 – €3.100€75
200 liter2€3.225 – €3.850€125
300 liter3€4.400 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-maurik

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Dan weten we naar wie de specificaties verstuurd moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is handig om onderzoek te doen naar hoeveel elektriciteit & gas er op het adres wordt gebruikt. Met behulp van het energieverbruik kan de specialist een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn woonoppervlak en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Je ontvangt snel een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Maurik (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd in 2017 verhoogd. Iedere consument die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle systemen op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €500 tot €1250. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Maurik

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 300-50), vermogen 3474 [KW], €2362 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 7,5m²-HSP1 1000A+), vermogen 3403 [KW], €2314 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 1000L 2Wtw 4xVlakglas 9,36m²), vermogen 3194 [KW], €2172 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau geeft de gemeente Buren mogelijk nog een extra vergoeding. Surf naar www.buren.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Maurik aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Maurik!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!