Zonneboiler Tull en ’t Waal

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Tull en ’t Waal? Geholpen door een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels onze website vind jij waardevolle details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Tull en ’t Waal.

zonneboiler systeem installeren in 3999

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4700.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €950.
 • Een standaard woning in Houten stookt 940 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 11%. Dit mondt uit in een mogelijk besparing van wel €65 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3999
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3940 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een zonneboiler installateur in Tull en ’t Waal vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Tull en ’t Waal! Middels deze website achterhaal je moeiteloos een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Houten. Of benader de website kvinl.nl voor een schema met professionele installateurs uit de gemeente. Onderstaand ontdek jij enkele adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook reviews en voorwaarden (keurmerken). Onder andere VCA, Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dat werkt op de volgende manier: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Dan springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem draagt zorg voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Dit systeem houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Vooral eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen met een grote vraag naar warm water. Dankzij lage winkelprijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Tull en ’t Waal. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Momenteel kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De verwachte kosten zonneboiler Tull en ’t Waal zitten gemiddeld tussen €2500 en €4350, inclusief plaatsing. Het product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De feitelijke prijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de grootte van het voorraadvat, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Op onze website ontdek je uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor diverse mogelijkheden de geschatte kosten en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €100 per jaar (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.625€45
100 liter2€2.925 – €3.175€90
200 liter2€3.200 – €3.925€135
300 liter3€4.450 – €5.050€165
zonneboiler-kopen-tull-en-t-waal

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten wij ook naar wie de info verzonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om na te gaan hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Door deze statistieken kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Van belang zijn de inhoud en de mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en klik op versturen. U ontvangt zo spoedig mogelijk een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Tull en ’t Waal (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling werd jaren geleden verder verhoogd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle types die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €975 tot wel €1200. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Tull en ’t Waal

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 200-30), vermogen 2771 [KW], €1884 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 5m²-HSP1 400A+), vermogen 2095 [KW], €1425 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 800L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2877 [KW], €1956 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Houten wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.houten.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Tull en ’t Waal aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker te overwegen. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Tull en ’t Waal!

 • Een warmtepomp: wint energie uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!