Zonneboiler Houten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Houten? Dankzij het zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. de zonneboiler-vergelijker check je uitgebreide info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Houten.

zonneboiler systeem installeren in 3991

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3900.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €700.
 • Een doorsnee gezin in Houten gebruikt 940 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 13%. Dat komt overeen met flinke geldbesparing van wel €110 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3991
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M3940 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een zonneboiler installateur in Houten vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Houten! Dankzij deze website vind je moeiteloos een erkende installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Houten. Of benader de website Qbis.nl voor lijstjes met goede installateurs uit jouw provincie. Hieronder tref je enkele adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook recensies en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product is er voor 2 zaken: heet water in huis en de centrale verwarming. Deze installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. Bijzonder interessant voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor families met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Houten. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Houten liggen tussen de €2450 en €3250, met montage. Dit systeem heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. Op deze pagina check je een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave bekijk je voor een paar scenario’sde geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe interessanter de besparing. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €70 per jaar (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.200 – €2.650€40
100 liter2€2.775 – €3.050€85
200 liter2€3.275 – €4.000€140
300 liter3€4.425 – €5.250€190
zonneboiler-kopen-houten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Zo weten we naar wie de benodigde info toegezonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom & gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Via deze info kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan aantal kamers en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Geef aan wat precies de behoefte is. Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Houten (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze werd jaren geleden verhoogd. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle types die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies schommelen tussen de €425 tot wel €1850. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Houten

 • 2-improve energy (200CS2wwpro18), vermogen 1659 [KW], €1128 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 2-150L), vermogen 1727 [KW], €1174 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 150L 1Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1207 [KW], €821 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Houten wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.houten.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Houten aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt meer kWh stroom. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Houten!

 • De warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente