Zonneboiler Odijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Odijk? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. onze website bekijk jij samengestelde details m.b.t. een zonneboiler kopen in Odijk.

zonneboiler systeem installeren in 3984

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4800.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1550.
 • Een gemiddeld gezin in Bunnik gebruikt 1520 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 19%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €95 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3984
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Een zonneboiler installateur in Odijk vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Odijk! Middels onze tool achterhaal je moeiteloos een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Bunnik. Of klik door naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor informatie over geschikte installatiebedrijven uit de buurt. Hierna vind jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? Door de zonnecollector stroomt vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Gebruikmakend van het leidingsysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product kan benut worden voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie vult de CV-brander het gat op. In de basis toepasbaar op bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die veel warm water gebruiken. Door interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Odijk. Dit apparaat is goed te combineren met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. In aanvulling daarop hebben we nog het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er systemen met het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De meest recente kosten zonneboiler Odijk variëren tussen €2475 en €3050, met monteren & installeren. Het systeem kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Verderop check je hoe dit precies zit.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hierna vind je voor enkele omstandigheden de kostprijs en een schatting van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €100 per jaar (energieprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudAantal collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.600€65
100 liter2€2.800 – €3.150€75
200 liter2€3.175 – €3.900€125
300 liter3€4.400 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-odijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Daarmee is het helder naar wie de benodigde info verzonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel elektra en gas de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van het energieverbruik kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke andere systemen in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen een week een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Odijk (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle modellen die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €700 tot €1875. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Odijk

 • Greenhill (A4-T), vermogen 1426 [KW], €970 subsidie.
 • TechniQ-Energy (TQE-500L-HYG-60HP), vermogen 3078 [KW], €2093 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 4xVlakglas 9,36m²), vermogen 3026 [KW], €2058 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Bunnik mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.bunnik.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Odijk aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Odijk!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte via de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!