Zonneboiler Leersum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Leersum? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit duurzame systeem kent twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een buffervat voor warm tapwater. Met behulp van onze website ontdek je omvangrijke raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Leersum.

zonneboiler systeem installeren in 3956

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2600.
 • Subsidies lopen op tot wel €950.
 • Een gemiddeld huishouden in Utrechtse Heuvelrug stookt 1730 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dat komt overeen met potentiële besparing tot wel €75 per jaar.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3956
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Leersum vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Leersum! Door middel van deze website vind je snel een betrouwbare installateur uit de buurt. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Of check Qbis.nl voor een overzicht met competente installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder ontdek je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en eventuele keurmerken. Onder andere Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Middels het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Gelukkig kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem is toepasbaar voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Deze milieuvriendelijke installatie bevat o.a. een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Bijzonder interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen met een hoog warmwaterverbruik. Door scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Leersum. Zo’n systeem wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De huidige kosten zonneboiler Leersum zitten gemiddeld tussen €2650 en €4500, met monteren & installeren. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de grootte van de zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Op onze website lees je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek jij voor enkele gevallen de aanschafprijzen en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €80 op jaarbasis (gasprijzen april 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.250 – €2.500€50
100 liter2€2.750 – €3.200€80
200 liter2€3.275 – €3.950€120
300 liter3€4.450 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-leersum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de benodigde info toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas de woning per jaar verbruikt. Met het energieverbruik kan de specialist een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt snel een complete offerte bij een zonneboiler monteur in Leersum (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze regeling is 2 jaar geleden extra gestimuleerd. Elke huizenbezitter die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die staan op deze lijst zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €600 tot wel €1075. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Leersum

 • ReHeat B.V (Zonneboiler 2 personen_RS3001-3 150L), vermogen 1527 [KW], €1038 subsidie.
 • Zizon (HRS200D/7,5AR Zonnegascombi), vermogen 3076 [KW], €2092 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 300L 2Wtw 2xVlakglas 4,68m²), vermogen 1704 [KW], €1159 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO geeft de gemeente Utrechtse Heuvelrug een speciale lokale tegemoetkoming. Doorzoek www.heuvelrug.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Leersum aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In dat geval is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Leersum!

 • Een warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!