Zonneboiler Maarsbergen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Maarsbergen? Door middel van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bespaart ongeveer de helft van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. D.m.v. zonneboilerrevolutie.nl lees je omvangrijke informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Maarsbergen.

zonneboiler systeem installeren in 3953

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €700.
 • Een alledaags huishouden in Utrechtse Heuvelrug gebruikt 1730 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3953
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Maarsbergen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Maarsbergen! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl vind je simpel en snel een geschikte installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Of ga naar de website kvinl.nl voor informatie over geschikte installateurs in je omgeving. Hierna check jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Check ook op beoordelingen en certificering. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het leidingstelsel gaat de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit product draagt zorg voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Dit duurzame systeem bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Zeker aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door lagere prijzen, ISDE subsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Maarsbergen. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er oplossingen het voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Maarsbergen vinden we terug ergens tussen de €2425 en €4350, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, het volume van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref je voor een paar situatiesde totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €140 per jaar (gasprijzen juni 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte kosten Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.575€45
100 liter2€2.825 – €3.075€75
200 liter2€3.275 – €3.800€145
300 liter3€4.525 – €5.350€185
zonneboiler-kopen-maarsbergen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn adres en contactgegevens. Op die manier is het duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd moet worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas er verbruikt wordt. Geholpen door deze info kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Het betreft woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt snel een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Maarsbergen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie werd jaren geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle merken op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €875 tot €1375. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Maarsbergen

 • ReHeat/AgriHeat/FlexHeat/ReSolar (Duovat Solar _RVS750 RS-2401-3-3REK), vermogen 2940 [KW], €1999 subsidie.
 • Zizon (CPC Heatpipe 50-ZO400L), vermogen 3477 [KW], €2364 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 200L 2Wtw 1xVlakglas 2,34m²), vermogen 1041 [KW], €708 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Utrechtse Heuvelrug mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.heuvelrug.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Maarsbergen aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Maarsbergen!

 • De warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een klein gedeelte van een kamer. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!