Zonneboiler Driebergen-Rijsenburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Driebergen-Rijsenburg? Middels een zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product bestaat uit twee delen: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels onze tool check je samengestelde details die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Driebergen-Rijsenburg.

zonneboiler systeem installeren in 3971

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1850.
 • Een standaard woning in Utrechtse Heuvelrug stookt 1730 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 19%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrechtse Heuvelrug
Postcode3971
Netnummer0343 (+31343)
Gasverbruik M31730 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Een zonneboiler installateur in Driebergen-Rijsenburg vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Driebergen-Rijsenburg! Door middel van zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je snel een vakbekwame installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Of probeer echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna check jij diverse aanbevelingen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om verhalen van andere klanten en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. Van november tot en met februari wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Een zonneboiler combiketel is een combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze installatie is geschikt voor warm tapwater en natuurlijk een warm huis (CV). Het product bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor consumenten met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van lagere prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Driebergen-Rijsenburg. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag zijn er constructies met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Driebergen-Rijsenburg liggen tussen de €2550 en €3800, met installatie inclusief. Deze milieuvriendelijke installatie heeft een typische levensduur van gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de grootte van een warm-water voorraad buffersysteem, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl check jij een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor meerdere situatiesde totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Experts zeggen vaak: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €115 op jaarbasis (gasprijs juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.525€70
100 liter2€2.875 – €3.050€90
200 liter2€3.250 – €3.875€110
300 liter3€4.600 – €5.200€185
zonneboiler-kopen-driebergen-rijsenburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam, adres + contactgegevens. Dan weten we naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Middels deze gegevens kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn de grootte en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een systeem met CV-ketel en panelen? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op de versturen-knop. Er volgt z.s.m. een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Driebergen-Rijsenburg (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze werd in 2017 verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €925 tot wel €1575. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Driebergen-Rijsenburg

 • Sunex (4xAMX2.0 400 L), vermogen 2748 [KW], €1869 subsidie.
 • Weishaupt/Monarch (2 x F2 collector met WWP T 300 WA), vermogen 187 [KW], €1272 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 400L 2Wtw 3xVlakglas 7,02m²), vermogen 2778 [KW], €1889 subsidie.

Buiten de landelijke subsidie geeft de gemeente Utrechtse Heuvelrug wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.heuvelrug.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Driebergen-Rijsenburg aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Driebergen-Rijsenburg!

 • Warmtepomp: genereert energie middels de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!