Zonneboiler Zoelen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Zoelen? Dankzij het zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door deze website check je samengestelde informatie aangaande een zonneboiler kopen in Zoelen.

zonneboiler systeem installeren in 4011

 • Een zonneboiler is een ideale manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4000.
 • Subsidies lopen op tot wel €1850.
 • Een gemiddelde woning in Buren stookt 1750 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 20%. Concreet: een leuke kostenbesparing van wel €125 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4011
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Zoelen vergelijken

Het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Zoelen! Geholpen door deze website ontdek je zonder problemen een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Buren. Of klik door naar kvinl.nl voor actuele overzichten met eerlijke installatiebedrijven in de regio. Hieronder lees jij verschillende tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om referenties en relevante keurmerken. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit duurzame product draagt zorg voor jouw sanitaire water en verwarming (CV-installatie). Het product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Bijzonder aantrekkelijk voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Zoelen. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Als randvoorwaarde heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard plaatsen ze ook een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er oplossingen een voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Zoelen vinden we terug ergens tussen de €2925 en €3500, inclusief installeren. Dit duurzame product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Hierna vind je meer details.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor meerdere voorbeeldsituaties de kosten en een indicatie van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt ongeveer 50 liter per persoon. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €170 op jaarbasis (gasprijs juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.675€70
100 liter2€2.900 – €3.100€85
200 liter2€3.250 – €3.950€130
300 liter3€4.525 – €5.200€195
zonneboiler-kopen-zoelen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze informatie kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn de grootte en de staat van de isolatie. Goed om te noemen is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op verstuur. Je krijgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Zoelen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd in 2017 verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle artikelen die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €575 tot wel €1725. Let op de volgende regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Zoelen

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 200-40), vermogen 3223 [KW], €2192 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 5m²-HSP1 500A+), vermogen 2114 [KW], €1438 subsidie.
 • Technea Duurzaam (Technea 800L 2Wtw 4xVacuumbuis 9,36m²), vermogen 2642 [KW], €1797 subsidie.

In aanvulling op deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Buren een groene lening of kleine subsidie. Surf naar www.buren.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Zoelen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Zoelen!

 • Warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. industriële ondernemingen. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!