Zonneboiler Buren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Buren? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. De installatie komt tot stand door 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via deze website bekijk jij omvangrijke informatie m.b.t. een zonneboiler kopen in Buren.

zonneboiler systeem installeren in 4117

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1450.
 • Een doorsnee gezin in Buren verbruikt 1750 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €140 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4117
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Buren vergelijken

Veruit het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Buren! D.m.v. onze tool ontdek je moeiteloos een betrouwbare installateur uit de omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Buren. Of benader de website Qbis.nl voor lijstjes met erkende installateurs uit jullie streek. Bijgaand ontdek jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op recensies en certificering. Dit zijn o.a. Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van de leidingen wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. In het najaar wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Een zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. De installatie kan benut worden voor je watervoorziening en de centrale verwarming. Dit duurzame product heeft de volgende onderdelen: een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats relevant voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege lagere prijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Buren. Deze oplossing kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In juli 2024 zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De recente kosten zonneboiler Buren vinden we terug ergens tussen de €2825 en €3750, met installatie. Deze duurzame installatie kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. De totaalprijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, de inhoud van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hieronder tref je voor diverse mogelijkheden de geschatte kosten en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een familie met 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €105 per jaar (energieprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.625€60
100 liter2€2.950 – €3.200€95
200 liter2€3.250 – €3.925€125
300 liter3€4.600 – €5.050€180
zonneboiler-kopen-buren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de specificaties verzonden zal worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Door deze gegevens kan de expert bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan leefruimte (m2) en wat er aan isolatie is gedaan. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke milieuvriendelijke oplossingen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Jij ontvangt zo spoedig mogelijk een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Buren (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie is twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle producten die worden genoemd zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies variëren van €475 tot €1825. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Buren

 • HRsolar (HRS300D/10,0 Combi), vermogen 3162 [KW], €2150 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 2-150), vermogen 1423 [KW], €968 subsidie.
 • Daikin (EKHWP500B + 2xEKSH26P (D)), vermogen 1820 [KW], €1538 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Buren een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.buren.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Buren aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en zorgt voor een aangenaam warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Buren!

 • Een warmtepomp: genereert energie uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Restwarmte in samenwerking met o.a. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente