Zonneboiler Beusichem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Beusichem? Middels een zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door twee aspecten: een zonnecollector op het dak en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker vind je toepasbare info die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Beusichem.

zonneboiler systeem installeren in 4112

 • Een zonneboiler is een interessante manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1900.
 • Een gemiddeld gezin in Buren stookt 1750 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Oftewel, een forse besparing van wel €140 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4112
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Beusichem vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) heeft te maken met gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm tapwater. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Beusichem! D.m.v. deze pagina vind je probleemloos een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Of bezoek eens het Energieloket in de gemeente Buren. Of ga naar echteinstallateur.nl voor een database met professionele installatiebedrijven uit de gemeente. Hieronder vind jij een aantal tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Bekijk ook beoordelingen en certificaten en keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. D.m.v. het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem regelt je watervoorziening en aangename temperaturen (CV). Deze installatie wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval springt de CV-brander bij. Vooral aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Beusichem. Een zonneboiler kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Tevens plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler april 2024

De verwachte kosten zonneboiler Beusichem fluctueren tussen de €2775 en €3400, met montage. Dit systeem hoort mee te gaan voor om en nabij de 25 jaar. Het tarief wordt vastgesteld door de aard van de zonnecollectoren, het volume van het buffervat, de montage en installatiekosten. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. In het volgende kopje ontdek jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema tref jij voor een aantal scenario’sde totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €115 op jaarbasis (gasprijs april 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatCollectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.300 – €2.625€40
100 liter2€2.850 – €3.175€95
200 liter2€3.300 – €3.950€115
300 liter3€4.450 – €5.150€155
zonneboiler-kopen-beusichem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Dit zijn adres en contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas + stroomer verbruikt wordt. Met behulp van deze info kan het installatiebedrijf een goed advies geven.

 3. Type woning

  Voer in wat voor type woning u bezit. Wat belangrijk is zijn aantal kamers en de isolatiewaarden. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. U ontvangt zo spoedig mogelijk een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Beusichem (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle producten die daarin genoemd worden zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies lopen uiteen tussen de €600 tot €1650. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Beusichem

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,7 2-200), vermogen 1480 [KW], €1006 subsidie.
 • 2-improve energy (Tap/CV 300SR15682ww3xPro18), vermogen 3404 [KW], €2315 subsidie.
 • Cordivari srl (Stratos 4S Rotoshiled Model 120), vermogen 700 [KW], €476 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Buren mogelijkerwijs een speciele lening. Check www.buren.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Beusichem aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Beusichem!

 • Een warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Restwarmte wordt geleverd door bijv. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!