Zonneboiler Zennewijnen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Zennewijnen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product kent twee onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). D.m.v. onze vergelijker vind je accurate adviezen over een zonneboiler kopen in Zennewijnen.

zonneboiler systeem installeren in 4062

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €950.
 • Een alledaags huishouden in Tiel verbruikt 1350 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €150 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteTiel
Postcode4062
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een zonneboiler installateur in Zennewijnen vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en ga voor een geschikte zonneboiler installateur in Zennewijnen! D.m.v. deze website bekijk je probleemloos een erkende installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Tiel. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs uit de gemeente. Hieronder achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit product zorgt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Deze installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de basis een rendabele oplossing voor bovengemiddelde woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen met een hoog warmwaterverbruik. Door o.a. lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Zennewijnen. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder heb je een plekje nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er oplossingen een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Zennewijnen komen gemiddeld uit tussen €2625 en €3600, inclusief installeren. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de zonnecollector specificaties, de inhoud van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor enkele situatiesde investering en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €80 per jaar (gasprijzen juli 2024). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.500€50
100 liter2€2.900 – €3.025€85
200 liter2€3.300 – €3.875€115
300 liter3€4.575 – €5.200€155
zonneboiler-kopen-zennewijnen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Dan weten wij ook naar wie de informatie verstuurd mag worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas + elektriciteit er verbruikt wordt. Middels deze informatie kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Beschrijf uw huis. Van belang zijn woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. U krijgt binnen een paar dagen een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Zennewijnen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies variëren van €600 tot wel €1175. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Zennewijnen

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 5-500), vermogen 2968 [KW], €2018 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 200STDC1wwPro24 – 2IE Tap 200STDC1wwPro24), vermogen 1972 [KW], €1341 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 3x VFK 155 V), vermogen 3134 [KW], €2131 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Tiel mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.tiel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Zennewijnen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? Dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Zennewijnen!

 • Een warmtepomp: genereert warmte uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in je woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. productiebedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!