Zonneboiler IJzendoorn

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in IJzendoorn? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie wordt gevormd door 2 toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Met behulp van de zonneboiler-vergelijker check je bruikbare gegevens over een zonneboiler kopen in IJzendoorn.

zonneboiler systeem installeren in 4053

 • Een zonneboiler is perfect om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4700.
 • De subsidies lopen op tot €1250.
 • Een alledaags huishouden in Neder-Betuwe verbruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 20%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €60 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4053
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in IJzendoorn vergelijken

Zo’n 60 – 70% van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en uiteraard voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een professionele zonneboiler installateur in IJzendoorn! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker tref je eenvoudig een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Neder-Betuwe. Of probeer de website echteinstallateur.nl voor een schema met professionele installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand bekijk jij nog wat adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Solar Keymark, VCA, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. Beschrijving van de werking: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Aan de hand van het buizenstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de gasketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem kan benut worden voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke product behelst geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er (in de winter) weinig zon? In die situatie is de CV-brander nodig. Zeker eenvoudig toe te passen voor grote gezinnen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in IJzendoorn. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler IJzendoorn variëren tussen €2675 en €3000, met montage. Het product hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door het soort zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een aantrekkelijke subsidie. Op onze website vind je uitgebreide info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor verscheide voorbeeldsituaties de aanschafprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit komt neer op €110 per 12 maanden (gasprijzen juni 2024). Het gastarief gaat toenemen, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.525€60
100 liter2€2.900 – €3.100€90
200 liter2€3.275 – €3.975€135
300 liter3€4.550 – €5.250€150
zonneboiler-kopen-ijzendoorn

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Zo komen wij erachter naar wie verdere info toegezonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is makkelijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Op basis van deze informatie kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan de omvang en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of juist een combi met ketel en zonne-energie? Vertel ook welke andere systemen eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt z.s.m. een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in IJzendoorn (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verder verruimd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle producten die hierop staan zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen tussen de €825 tot €1700. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in IJzendoorn

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 3-400), vermogen 2401 [KW], €1633 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 150STDC1wwPro12 – 2IE Tap 150STDC1wwPro12), vermogen 1122 [KW], €763 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 2x VFK 155 H), vermogen 1932 [KW], €1314 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verschaft de gemeente Neder-Betuwe soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.nederbetuwe.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte IJzendoorn aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in IJzendoorn!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!