Zonneboiler Ommeren

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Alles weten over de zonneboiler in Ommeren? Via een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie wordt gevormd door twee delen: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels deze pagina vind jij handige informatie die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Ommeren.

zonneboiler systeem installeren in 4033

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €2800.
 • Subsidies lopen op tot wel €750.
 • Een doorsnee huishouden in Buren stookt 1750 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €155 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4033
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Ommeren vergelijken

Meer dan de helft van een gemiddelde energierekening is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Ommeren! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker vind je snel een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket in de gemeente Buren. Of check Qbis.nl voor een database met erkende installateurs uit jullie streek. In onderstaande box lees je diverse aanbevelingen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en certificaten en keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Sterkin, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)gebruikt zonne-energie om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan is er de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een combi van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product draagt zorg voor heet water in huis en de verwarming van de woning. Het systeem wordt gevormd door een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op dat moment is de CV-brander nodig. Vooral relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Ommeren. Deze installatie is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Verder heb je een plekje nodig voor het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er oplossingen het voorraadvat voor heet water (buffervat) achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De kosten zonneboiler Ommeren zitten gemiddeld tussen €2725 en €4450, met installatie inclusief. Deze installatie kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De investering wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de omvang vanhet buffervat, de plaatsingskosten en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Verderop bekijk jij uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna vind je voor een paar scenario’sde kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is circa €120 per jaar (gasprijzen juli 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.625€70
100 liter2€2.800 – €3.100€100
200 liter2€3.250 – €3.925€110
300 liter3€4.575 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-ommeren

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Relevant zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de productinfo toegezonden zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas je op dit moment verbruikt. Met behulp van deze info kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Specificeer type woning. Denk aan de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. U ontvangt snel een heldere offerte bij een zonneboiler monteur in Ommeren (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze subsidie is twee jaar geleden verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €750 tot wel €1200. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Ommeren

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 1-200), vermogen 890 [KW], €605 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 10m²-KS 1000A+), vermogen 3598 [KW], €2447 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 2x VFK 155 V), vermogen 1933 [KW], €1314 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Buren een groene lening of kleine subsidie. Bekijk www.buren.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Ommeren aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Ommeren!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte a.d.h.v. bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!