Zonneboiler Eck en Wiel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Eck en Wiel? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Via onze website tref je accurate aanbevelingen m.b.t. een zonneboiler kopen in Eck en Wiel.

zonneboiler systeem installeren in 4024

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4000.
 • De subsidies lopen op tot €850.
 • Een gemiddelde woning in Buren gebruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Oftewel, een forse besparing van wel €95 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBuren
Postcode4024
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een zonneboiler installateur in Eck en Wiel vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Eck en Wiel! Door gebruik te maken van deze website vind je snel een goede installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Buren. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een database met vakbekwame installatiebedrijven in de buurt. Hieronder vind je belangrijke zaken.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Kijk goed na recensies en relevante keurmerken. Onder andere Sterkin, KviNL, Zonnekeur, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Gelukkig is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product draagt zorg voor jouw sanitaire water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem behelst een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten springt de CV-brander bij. Voornamelijk relevant voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Eck en Wiel. Een zonneboiler is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit ogenblik zijn er systemen met het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De verwachte kosten zonneboiler Eck en Wiel vinden we terug ergens tussen de €2850 en €4150, met installatie. Het product kan worden gebruik voor plus minus 24 tot 26 jaar. De investering kan men berekenen met de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat voor warm tapwater, en installatie + onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een interessante subsidie. In het volgende kopje lees jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht check jij voor een aantal situatiesde totaalprijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €115 per jaar (energieprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.575€45
100 liter2€2.925 – €3.075€100
200 liter2€3.225 – €3.875€115
300 liter3€4.400 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-eck-en-wiel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dit zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo komen wij erachter naar wie verdere info aangeleverd kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om duidelijk te hebben hoeveel elektra & gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze gegevens kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan de inhoud en staat van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt binnen afzienbare tijd een complete offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Eck en Wiel (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €725 tot €1700. Hiervoor moet je voldoen aan het volgende:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Eck en Wiel

 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 500-50 Hygiene), vermogen 3450 [KW], €2346 subsidie.
 • S.Smit Solar Multisystems (Atag Solar collectorII 10m²-HSP1 800A+), vermogen 3566 [KW], €2425 subsidie.
 • ZonZoektVloer (ZonZoektVloer003), vermogen 3233 [KW], €2198 subsidie.

Naast de landelijke subsidie faciliteert de gemeente Buren soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.buren.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Eck en Wiel aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Goed nieuws, want dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Eck en Wiel!

 • De warmtepomp: wint warmte uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!