Zonneboiler Opheusden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Opheusden? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem wordt opgebouwd door 2 aspecten: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij onze vergelijker lees jij bruikbare info aangaande een zonneboiler kopen in Opheusden.

zonneboiler systeem installeren in 4043

 • Een zonneboiler is een interessante manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3600.
 • Subsidies lopen op tot wel €750.
 • Een standaard woning in Neder-Betuwe verbruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 17%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4043
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Opheusden vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Opheusden! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker achterhaal je snel een competente installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Neder-Betuwe. Of ga naar echteinstallateur.nl voor een database met competente installateurs in de regio. Hierna check jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om beoordelingen en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door het leidingsysteem volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit product kan gebruikt worden voor je tapwaterbehoefte en de verwarming van de woning. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. Zeker een rendabele oplossing voor grotere huizen die verwarmen middels vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor woningen die veel warm water gebruiken. Omwille van aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Opheusden. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als randvoorwaarde is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. In aanvulling daarop is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De huidige kosten zonneboiler Opheusden variëren tussen €2600 en €3850, met installatie. Het product heeft een geschatte levensduur van ongeveer 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het soort zonnecollectoren, de inhoud van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees je voor diverse gevallen de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €55 op jaarbasis (gasprijzen juni 2024). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing (jaarlijks)
100 liter1€2.300 – €2.700€45
100 liter2€2.925 – €3.125€105
200 liter2€3.200 – €3.875€130
300 liter3€4.400 – €5.300€185
zonneboiler-kopen-opheusden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor weten wij ook naar wie de specificaties verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel gas en stroomje op dit moment verbruikt. Geholpen door deze info kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Van belang zijn aantal kamers en de mate van isolatie. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Geef aan welke duurzame energiebronnen er voorhanden zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. U krijgt binnen een paar dagen een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Opheusden (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verhoogd. Iedereen die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies liggen zo tussen de €725 tot €1200. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Opheusden

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 3-200), vermogen 2353 [KW], €1600 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 150AXHE1wwPro12 – 2IE Tap 150AXHE1wwPro12), vermogen 1114 [KW], €758 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 400 + VMS 70 + 4x VFK 155 H), vermogen 3274 [KW], €2226 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Neder-Betuwe een groene lening of kleine subsidie. Ga naar www.nederbetuwe.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Opheusden aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Opheusden!

 • Een warmtepomp: haalt energie via de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een afgebakende plek in huis. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!