Zonneboiler Echteld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in een zonneboiler in Echteld? Via een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bezuinigt grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het product kent twee onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker bekijk je samengestelde toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Echteld.

zonneboiler systeem installeren in 4054

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4100.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1450.
 • Een gemiddelde woning in Neder-Betuwe gebruikt 1670 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 17%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4054
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Een zonneboiler installateur in Echteld vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Echteld! D.m.v. deze website vind je simpel en snel een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Neder-Betuwe. Of probeer Qbis.nl voor een database met ervaren installatiebedrijven in de buurt. Bijgaand tref jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere VCA, Solar Keymark, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Middels de leidingen wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit product wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal relevant voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor mensen met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en bewustere CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Echteld. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Als randvoorwaarde moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), voor de meeste woningen geen probleem. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Momenteel zijn er constructies met een warm-water buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De actuele kosten zonneboiler Echteld vinden we terug ergens tussen de €2650 en €3750, met installatie. Dit product kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De totaalprijs wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt vind jij uitgebreide info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor verschillende scenario’sde geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €155 op jaarbasis (gasprijzen juli 2024). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.500€70
100 liter2€2.850 – €3.075€90
200 liter2€3.200 – €3.925€110
300 liter3€4.500 – €5.350€200
zonneboiler-kopen-echteld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de productinfo toegezonden mag worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel elektra & gas de woning per jaar verbruikt. Geholpen door het verbruik kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Woningomschrijving

  Specificeer type woning. Denk aan aantal kamers en welke isolatie er is aangebracht. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Geef aan welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Echteld (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een database / apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle installaties die daarin genoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €850 tot €1275. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Echteld

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 5-300), vermogen 2963 [KW], €2015 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 150STDC1wwPro18 – 2IE Tap 150STDC1wwPro18), vermogen 1684 [KW], €1145 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 2x VFK 155 V), vermogen 1951 [KW], €1327 subsidie.

Naast deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Neder-Betuwe een groene lening of kleine subsidie. Check www.nederbetuwe.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Echteld aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en regelt de centrale verwarming (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Echteld!

 • De warmtepomp: genereert warmte via de bodem of lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!