Zonneboiler Ophemert

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Ophemert? Dankzij het zonneboiler systeem maak je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit twee aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker ontdek jij toepasbare details over een zonneboiler kopen in Ophemert.

zonneboiler systeem installeren in 4061

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om zelf warm water te produceren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €4000.
 • De subsidies lopen op tot €1250.
 • Een alledaags huishouden in Neerijnen stookt 1710 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Concreet: een forse besparing van wel €155 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteNeerijnen
Postcode4061
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3610 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een zonneboiler installateur in Ophemert vergelijken

Het belangrijkste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom gedoe, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Ophemert! Door middel van onze website tref je probleemloos een betrouwbare installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Neerijnen. Of probeer kvinl.nl waar je een database treft met erkende installateurs uit de buurt. In onderstaande box tref je diverse aanbevelingen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op referenties en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. Sterkin, Solar Keymark, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Gebruikmakend van het buizensysteem gaat de warme vloeistof naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Zo’n zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit duurzame product is er voor 2 zaken: je watervoorziening en de verwarming van de woning. Deze duurzame installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen die relatief veel warm water gebruiken. Door lagere prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Ophemert. De (zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens moet je rekening houden met een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De recente kosten zonneboiler Ophemert zitten gemiddeld tussen €2925 en €3800, waarbij installatie is inbegrepen. Dit systeem heeft een levensduur van gewoonlijk 25 jaar. De prijs is gebaseerd op de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een mooie subsidie. Op onze website bekijk je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor een aantal gevallen de kostprijzen en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. Experts zeggen vaak: een 4-persoons huishouden bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Je komt uit op €180 per jaar (gasprijzen juni 2024). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.575€50
100 liter2€2.900 – €3.125€95
200 liter2€3.275 – €3.875€130
300 liter3€4.575 – €5.000€150
zonneboiler-kopen-ophemert

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Op die manier is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info verstuurd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektra het huis per jaar nodig heeft. Geholpen door het energieverbruik kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Beschrijf de woning. Denk aan leefruimte (m2) en de staat van de isolatie. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. U krijgt z.s.m. een duidelijke offerte bij een zonneboiler monteur in Ophemert (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan deze aanvragen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle types die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €925 tot €1275. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Ophemert

 • Dijkman Energy Systems (DES Vlakke Plaat 2,15 5-400), vermogen 2964 [KW], €2016 subsidie.
 • 2-improve energy (2IE Tap 200STDC1wwPro18 – 2IE Tap 200STDC1wwPro18), vermogen 1706 [KW], €1160 subsidie.
 • Vaillant (VIH SW 500 + VMS 70 + 3x VFK 155 H), vermogen 3103 [KW], €2110 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Neerijnen een speciale duurzaamheidslening of regeling. Check www.neerijnen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Ophemert aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor de aansturing van de verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Deze stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Ophemert!

 • Een warmtepomp: wint warmte middels de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!